研究報告

月桂樹

月桂樹に関する研究発表をご紹介いたします。

Effects of Laurus nobilis Leaf Extract (LAURESH®) on Oral and Gut Microbiota Diversity in Mice

【2024】

 

Tetsuro Morikawa1, Durga Paudel2, Osamu Uehara3, Dedy Ariwansa1, Yukiko Kobayashi4, Jinwei Yang4, Koki Yoshida1 and Yoshihiro Abiko1

 

  1. Division of Oral Medicine and Pathology, Department of Human Biology and Pathophysiology, School of Dentistry, Health Sciences University of Hokkaido, Hokkaido, Japan
  2. Advanced Research Promotion Center, Health Sciences University of Hokkaido, Hokkaido, Japan
  3. Division of Disease Control and Molecular Epidemiology, Department of Oral Growth and Development, School of Dentistry, Health Sciences University of Hokkaido, Hokkaido, Japan
  4. R&D Department, Tokiwa Phytochemical Co., Ltd., Chiba, Japan

 

In vivo

38(4) 1758-1766  (2024)

The effect of ingesting of foods containing Laurus nobilis leaf extract(LAURESH®) on oral environment in healthy subjects —A randomized, double—blind, placebo—controlled parallel—group comparison study—


【2021】


Tomoko Kuniyoshi1), Yukiko Kobayashi1), Haruno Honda1), Chin Piow Wong1), Toui Abe2), Jinwei Yang1), Masahiko Horiuchi3)

1) Tokiwa Phytochemical Co., Ltd.
2) ORTHOMEDICO Inc.
3) Medical Corporation Yuseikai, Horiuchi Dental Clinic

Jpn Pharmacol Ther 
49 (11) 1913-24 (2021)

ゲッケイジュ葉の口腔内細菌に対する作用(2013)

【2013】

-口腔の健康から全身の健康へ-

猪野千恵子, 福山則明, 小林憲忠, 鈴木由美子, 楊金緯, 折原裕
イノデンタルクリニック, 東京大学大学院薬学研究科付属薬用植物園, 北里大学メディカルセンターバイオメディカルラボ,
株式会社常磐植物化学研究所
臨床環境医学, 第22巻, 第1号, 47-58. (2013)